از سامانه ردیابی GPS چگونه استفاده میشود؟
11 دی 1401فناوری GPS (سیستم موقعیت یاب جهانی) یکی از خلاقانه ترین اختراعات زمان ما است. با ادامه پیشرفت این تکنولوژی، ناوگانهای بیشتری در سراسر جهان از آن برای دریافت مسیرهای رانندگی و نظارت بر وسایل نقلیه خود استفاده میکنند.اما علیرغم استفاده گسترده، بسیاری از افراد دقیقاً نمیدانند که یک سامانه ردیابی GPS چگونه کار میکند و از مزایای متنوعی که ارئه میکند؛ آگاه نیستند.
برای آشنایی بیشتر با نحوه عملکرد سامانه ردیابی GPS و کشف چند مزیت کلیدی این فناوری، ادامه مطلب را بخوانید.
سامانه ردیابی GPS چیست و چگونه کار میکند؟
دستگاه ردیاب GPS یک واحد قابل حمل است که به کاربران امکان نظارت و ردیابی موقعیت خود را میدهد. این دستگاهها بیشتر در وسایل نقلیه، به عنوان سیستم ردیابی خودرو استفاده میشوند.
در حالی که دستگاههای ردیابی شبیه به سیستمهای ناوبری داخل خودرو هستند، اما چند تفاوت کلیدی وجود دارد.
سیستمهای ناوبری GPS؛ به رانندگان موقعیت مکانی آنها را بر روی نقشه دیجیتال نشان میدهد و سپس دستورالعملهای رانندگی را برای رسیدن به یک نقطه تعیین شده، ارائه میدهد. از سوی دیگر، ردیابهای GPS از فناوری GPS برای ردیابی موقعیت فعلی خودرو و تاریخچه سفر استفاده میکنند؛ سپس دادههای GPS به رایانه، تلفن هوشمند یا تبلت ارسال میشود.
سامانه ردیابی GPS چگونه کار می کند؟
سامانه ردیابی GPS برای تعیین مکان به یک سری از ماهوارهها متصل میشوند. این ردیاب از فرآیندی به نام چند لایه استفاده میکند که از موقعیت سه یا چند ماهواره از شبکه جهانی (GNSS) و فاصله آن از ماهوارهها؛ برای تعیین عرض، طول جغرافیایی، ارتفاع و زمان استفاده میکند.
یادگیری نحوه کار با سامانه ردیابی GPS ساده است. در خودرو، ردیاب معمولاً توسط کانکتور عیب یاب داخلی (OBD-II)، فندکی ماشین، سوکت لوازم جانبی یا باتری داخلی تغذیه میشود. سپس اطلاعاتی که جمع آوری میکند به نرم افزاری منتقل میشود که به کاربر اجازه میدهد داده ها را جمع آوری و تجزیه و تحلیل کنند.
این مطلب را هم بخوانید: چالشهای مدیریت انبار لجستیک
ردیابهای GPS چگونه با نرم افزار کار میکنند؟
برخی از ردیابها فعال هستند، به این معنی که میتوانند نمای لحظهای از موقعیت یابی جهانی را در اختیار کاربران خود قرار دهند. این نوع ردیاب را می توان در یک سرویس مدیریت شده استفاده کرد.
ردیابهای غیرفعال معمولاً ارزانتر از ردیابهای فعال هستند، زیرا آنها به سادگی دادههای GPS را ذخیره میکنند تا در زمانهای آتی، مشاهده شوند.
از سامانه ردیابی GPS چگونه استفاده میشود؟
سامانه ردیابی GPS توسط مدیران ناوگان و صاحبان وسایل نقلیه برای ردیابی مکان وسایل نقلیه خود استفاده می شود. سیستمهای ردیابی GPS میتوانند اطلاعات مفیدی را در تعدادی از گزینههای زیر؛ برای مدیران ناوگان فراهم کنند، مانند:
- ردیابی داده های کسب و کار:
صاحبان مشاغل و مدیران ناوگان که به طور منظم بر وسایل نقلیه نظارت میکنند؛ میتوانند از سامانه ردیابی GPS برای نظارت بر حرکت ناوگان و پیگیری مسافت پیموده شده استفاده کنند. این عمل برای درک اینکه کارمندان و وسایل نقلیه در یک لحظه معین کجا هستند یا کجا در طول روز سفر کرده اند، مفید است.
- گزارش موقعیت مکانی خودرو:
اگر وسیله نقلیه به سرقت رفته و ردیاب GPS نصب شده باشد، می توان مکان آن را به مقامات گزارش داد تا سریعتر آن را بازیابی کنند.
مزایای استفاده از سامانه ردیابی GPS برای ناوگان
ناوگانی که به طور موثر از ابزارهای ردیابی GPS استفاده میکنند، اغلب میتوانند مزایایی را در فرآیندهای تجاری کلی خود ببینند. برای مثال:
- بهبود خدمات رسانی به مشتری:
با استفاده از سامانه ردیابی ناوگان، یک مدیر میتواند با ارائه زمانهای دقیقتر رسیدن و شناسایی نزدیکترین راننده برای خدمات، به ارائه یک تجربه با کیفیت برای مشتریان کمک کند.
- مسیریابی بهینه:
داده های GPS میتواند به مدیران ناوگان کمک کند تا ترافیک و شرایط جاده را درک کنند تا رانندگان خود را به مسیرهای کارآمدتر اعزام کنند.
این مطلب را هم بخوانید: تفاوت بین انبارداری و لجستیک
- افزایش امنیت محموله:
سامانه ردیابی GPS میتواند به بازپخش یک مسیر کمک کند تا به مدیران ناوگانی که نگران سرقت محموله هستند، کمک شود تا سفرهای غیرمجاز را شناسایی کنند. بیشتر سیستمهای ردیابی ناوگان، امکان تنظیم ژئوفنسهایی را فراهم میکنند که میتوانند در صورت خروج از یک مکان یا مرزهای خاص، آلارمی برای مدیران ناوگان ارسال شود.
- درک رفتار رانندگی:
با اتصال ماژول کنترل موتور (ECM)، مدیران ناوگان همچنین میتوانند عادات رانندگی خاصی را کنترل کنند و در مورد رفتارهایی که میتوان به رانندگان آموزش داد، هشدارهایی دریافت کنند.
یا استفاده از سامانه ردیابی GPS، همچنین شما میتوانید از فناوری ضبط ویدئویی، برای بهبود مدیریت ناوگان خود استفاده کنید. با افزودن این ویژگی به سیستم ردیابی GPS خود، یک ناوگان میتواند:
- از دادههای GPS و تأیید ویدیویی برای اطمینان از تحویل کالا یا انجام خدمات دقیق و طبق برنامه استفاده کند.
- شواهد ویدئویی از آسیب دیدگی وسیله نقلیه یا تجهیزات مفقود شده به دست آورد.
فناوری GPS و مدیریت ناوگان
مدیران ناوگان میتوانند از فناوری GPS بهره ببرند؛ زیرا آنها برای ایجاد یک تجارت بهتر و کارآمدتر تلاش می کنند.
این مطلب را هم بخوانید: نرم افزار لجستیک چگونه میتواند ضایعات تولیدی در یک سازمان را کاهش دهد؟
چگونه یک سامانه ردیابی GPS به مشاغل کمک میکند؟
با استفاده از سامانه ردیابی GPS، به مدیران کمک میشود تا وسایل نقلیه شرکت خود را بهتر مدیریت کنند.این بدان معنی است که مدیران ناوگان میتوانند:
- هنگامی که یک کارمند از یک مسیر یا منطقه مشخص منحرف می شود؛ هشدار دریافت کنید.
- با دادههای به دست آمده از سرعت خودرو؛ استانداردهای ایمنی را رعایت کنید.
- بدانید که آیا وسیله نقلیه بعد از ساعات کاری استفاده می شود یا خیر، که این عمل به محافظت از اموال شرکت کمک میکند.
- برای بهبود سود شرکت و خدمات رسانی بهتر به مشتریان، مسیرهای کارآمدتری برای رانندگان برنامه ریزی کنید.