logo
blog cover

سامانه AVL چگونه عمل می‌کند؟

1 دی 1401
نظارت تصویری
دیاگ آنلاین
تشخیص شتاب ناگهانی
تشخیص ترمز ناگهانی
تشخیص حمل با جرثقیل
ثبت وقایع تصویری
مدیریت راننده
مدیریت سرویس دوره ای ناوگان
مدیریت دما
اپلیکیشن راننده
اپلیکیشن تکنسین تعمیر و نگهداری
تشخیص مصرف سوخت
تشخیص تخلیه ناگهانی سوخت
مدیریت هزینه ها
تبلیغات محیطی
محدوده جغرافیایی
اشتراک گذاری متحرک
توزیع هوشمند کالا
مسیرچینی هوشمند پخش
اپلیکیشن دریافت سفارش
مدیریت نقاط توزیع
صدور بارنامه آنلاین و سراسری
سامانه باربری ها
ماموریت پرسنل
ماموریت حمل و نقل
اپلیکیشن پرسنل

در این مقاله درباره نحوه عملکرد سامانه AVL و انواع مختلف سیستم‌های AVL که ناوگان‌ها از آن‌ها استفاده می کنند؛ بیشتر بیاموزید.

 

مکان یابی خودکار خودرو (AVL) چیست؟

 

سیستم‌های مکان یابی خودکار خودرو (AVL) به ناوگان در اعزام و ردیابی وسایل نقلیه خود کمک می‌کند. از یافتن جهت رادیویی گرفته تا تابلوی راهنما تا سیستم‌های مبتنی بر GPS، سامانه AVL به ناوگان‌ها کمک می‌کند تا به برنامه‌ها پایبند باشند و زمان پاسخگویی را بهبود بخشند.

مکان یابی خودکار وسیله نقلیه (AVL) به تعیین و انتقال موقعیت جغرافیایی یک وسیله نقلیه کمک می کند. یک سیستم ردیابی ممکن است این داده‌های انبوه را از یک یا چند وسیله نقلیه جمع‌آوری کند تا یک نمای کلی از سفر یک وسیله نقلیه را مدیریت کند.

سامانه AVL؛ اغلب در اعزام و ردیابی وسایل نقلیه حمل و نقل ناوگان و حمل و نقل عمومی استفاده می‌شود و به این دلیل است که سامانه AVL به بهبود رعایت استراتژی هر برنامه کمک کرده و مسافران را از زمان رسیدن مطلع می‌کند. به طور مشابه؛ وسایل نقلیه اضطراری مثل خودروهای پلیس و آمبولانس از سامانه AVL برای کمک به کاهش زمان پاسخ با بهبود ارتباطات بین توزیع کنندگان استفاده می‌کنند.

 

انواع سیستم‌های استفاده شده در سامانه AVL ناوگان

 

انواع مختلفی از سیستم‌های مکان یابی و سیستم‌های ناوبری در سامانه AVL ناوگان وجود دارد که برای ردیابی خودروها استفاده می‌شود.

 

  • سیستم‌های جهت یاب

جهت یابی یا یافتن جهت رادیویی (RDF)؛ جهتی را که سیگنال دریافتی از آن ارسال شده است را اندازه گیری می‌کند که به آن مثلث سازی نیز گفته می‌شود و در برخی از ارتباطات بی سیم استفاده م‌ شود. ساده ‌ترین سیستم‌ها، یاتاقان را از دو مکان ثابت به محل متحرک محاسبه می‌کنند و یک مثلث برای تعیین دقیق محل فرستنده موبایل ایجاد می‌کنند. در سیستم‌های تلفن بی‌سیم، تلفن‌ها باید به‌طور مداوم در صورت عدم اتصال دیتاهایی را ارسال کنند، که ردیابی مستمر را با جمع‌آوری این دیتاها ممکن می‌سازد.

 

  • سیستم‌های راهنما

فرستنده‌های راهنما؛ برای ردیابی و مکان یابی وسایل نقلیه در طول یک مسیر ثابت استفاده می‌شوند. این سیستم‌ها معمولاً در مسیرهای ترانزیتی و خطوط ریلی استفاده می‌شوند که در آن وسایل نقلیه ردیابی شده در یک مسیر خطی و پیوسته کار می‌کنند. فرستنده‌ها یا تراشه‌های شناسایی فرکانس رادیویی (RFID) که در طول مسیر قرار می‌گیرند، هنگام عبور وسیله نقلیه مورد نظرسنجی قرار می‌گیرند. هنگامی که خودرو از فرستنده عبور می‌کند، وسیله نقلیه سیگنالی را از فرستنده تابلوی راهنمایی دریافت می‌کند؛ سپس فرستنده روی وسیله نقلیه ارسال تابلوی راهنما را به کنترل کننده سیستم گزارش می‌دهد. این عمل به مدیران ناوگان و توزیع کنندگان اجازه می‌دهد تا پیشرفت مسیر خودرو را نظارت کنند. هنگامی که سیگنال های GPS مسدود می‌شوند، این سیستم‎ها جایگزین آن‌ها هستند.


این مطلب را هم بخوانید: مزایای استفاده از سامانه مدیریت ناوگان چیست؟


سیستم‌های مبتنی بر GPS

با توجه به افزایش قابلیت اطمینان و کاهش هزینه سیستم‌های موقعیت یابی جهانی (GPS)، بسیاری از سامانه AVL مدرن؛ از این فناوری استفاده می‌کنند. سیستم‌های مبتنی بر GPS؛ برای نصب و نگهداری زیرساخت‌های قوی، نیازی به ناوگان ندارند. فقط یک گیرنده GPS؛ سیگنال‌های ماهواره ای نصب شده در هر وسیله نقلیه و یک رادیو را جمع آوری می‌کند تا داده های موقعیت مکانی را به توزیع کنندگان ارسال کند.

سامانه AVL داده های GPS خودرو را به مراکز اعزام و به مدیران ناوگان از طریق یک شبکه خصوصی انتقال می دهند. بسته به سیستم مدیریت ناوگان مرکزی، داده های مکان به طور دوره ای از هر وسیله نقلیه سیگنال دریافت می‌کند یا اطلاعات به اشتراک گذاشته می‌شود. سپس، داده‌های موقعیت مکانی روی نقشه نمایش داده می‌شود و به توزیع‌کنندگان اجازه می‌دهد مکان دقیق هر وسیله نقلیه را مشاهده کنند.

 

سامانه AVL چگونه عمل می‌کند؟

 

اکثر سامانه‌های AVL؛ روی سیستم‌های مبتنی بر GPS متمرکزند، زیرا این فناوری است که این روزها رایج‌تر است. همانطور که گفته شد، مکان یک وسیله نقلیه با استفاده از فناوری GPS تعیین می‌شود؛ سپس دیتاها با استفاده از سیستم تله متری منتقل می‌شود. به طور معمول، سیستم جهانی برای ارتباطات سیار (GSM) فناوری‌هایی هستند که به دلیل نرخ داده کمتر مورد نیاز؛ برای  سامانه AVL استفاده می‌شوند.

هنگامی که سیگنال های GPS ضعیف هستند، سامانه AVL می توانند از فناوری‌های مختلفی برای تعیین اطلاعات مکان آنلاین استفاده کنند. به عنوان مثال، سامانه AVL می‌تواند از محاسبات استفاده کند، و سپس تخمین‌هایی از سرعت، جهت حرکت و مسیر طی شده  را در بازه زمان سپری شده، در بر می‌گیرد.

 علاوه بر مشاهده اطلاعات مکان، کاربران ممکن است از طریق سامانه AVL بتوانند از این برنامه برای دریافت گزارش‌های تحلیلی (به عنوان مثال، تعداد توقف‌های وسیله نقلیه، تاریخچه مکان خودرو و موارد دیگر) استفاده کنند.

 

سامانه AVL  که برای نظارت و مکان یابی دارایی‌ها طراحی شده اند و این فناوری به مدیران ناوگان این امکان را می‌دهد تا دارایی‌های خود را به طور محتاطانه، ردیابی و نظارت کنند.

سامانه AVL می‌تواند اطلاعات خودرو مانند مکان، میزان سرعت و توقف را با به دست آوردن داده های آنلاین به کاربران خود ارائه دهند.


این مطلب را هم بخوانید: ردیاب جی پی اس ناوگان


انواع سامانه AVL


دو نوع سیستم برای سامانه AVL وجود دارد؛ سیستم‌‎های فعال و غیر فعال.

 سیستم‌های غیرفعال سامانه AVL به عنوان یک ثبت کننده داده، ذخیره اطلاعات مکان و موارد دیگر در رابطه با داده های مربوطه در داخل کابین را در دستگاه ذخیره سازی برای بازیابی مجدد آن‌ها؛ ذخیره می‌کند.

سیستم‌های فعال در سامانه AVL می‌توانند گزارشی از انواع رویدادها در زمان آنلاین و ورود به سیستم داده ها در زمانی که ارتباط از بین می رود؛ ارائه دهند.


دستگاه های ردیاب غیرفعال قدرت بسیار کمی دارند زیرا منبع شارژ این دستگاه از نوع باتری است و باتری‌ها معمولا نمی توانند قدرت کافی برای ثبت مداوم داده های بیش از حد طولانی را دوره‌های زمانی متفاوت، داشته باشند؛ در نتیجه یک منبع تغذیه داخلی؛ ممکن است برای عملیات‌های کوتاه مدت مناسب باشد؛ اما دستگاه‌های ردیابی فعال؛ به دلیل اینکه از برق استفاده می‌کنند، دارای چندین ویژگی متفاوت هستند و گزینه‌های متفاوتی را برای مطابقت بهتر با نیازهای عملیاتی مختلف، ارائه می‌دهند.


این مطلب را هم بخوانید: برنامه ریزی لجستیک چیست؟

دسته بندی ها:سامانه AVL

جدیدترین مقاله