logo
blog cover

راهکارهای مدیریت ناوگان در صنعت نفت و گاز

15 مهر 1400
نظارت تصویری
دیاگ آنلاین
تشخیص شتاب ناگهانی
تشخیص ترمز ناگهانی
تشخیص حمل با جرثقیل
ثبت وقایع تصویری
مدیریت راننده
مدیریت سرویس دوره ای ناوگان
مدیریت دما
اپلیکیشن راننده
اپلیکیشن تکنسین تعمیر و نگهداری
تشخیص مصرف سوخت
تشخیص تخلیه ناگهانی سوخت
مدیریت هزینه ها
تبلیغات محیطی
محدوده جغرافیایی
اشتراک گذاری متحرک
توزیع هوشمند کالا
مسیرچینی هوشمند پخش
اپلیکیشن دریافت سفارش
مدیریت نقاط توزیع
صدور بارنامه آنلاین و سراسری
سامانه باربری ها
ماموریت پرسنل
ماموریت حمل و نقل
اپلیکیشن پرسنل

راهکارهای مدیریت ناوگان در صنعت نفت و گاز 

یکی از صنایع بسیار مهم در کشور، صنایع نفت و گاز هستند. لازم است بدانید که امنیت و هم‌چنین بهره‌وری از فاکتورها و عوامل بسیار مهم در این صنایع، محسوب می‌شوند. همان‌طور که می‌دانید در صنعت نفت و گاز خطرات بسیار زیادی وجود دارد. بنابراین نیاز به اطلاع‌رسانی بسیار مناسب و با سرعت بالا و هم‌چنین وجود ارتباطات یکپارچه و منسجم میان بخش‌های مختلف است تا از این طریق، امنیت بالاتری به وجود آید. لازم به ذکر است که بخش بسیار مهمی از این صنایع، واحد مدیریت ناوگان است. همان‌طور که می‌دانید ناوگان حمل نفت و گاز برای سوخت‌رسانی در سراسر کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این‌ حیطه، خطرات بسیار زیادی وجود دارد و چالش‌های بسیاری پیش روی مدیران قرار می‌گیرد.

بنابراین لازم است با استفاده از راهکارهای مناسب به مدیریت ناوگان در صنعت نفت و گاز پرداخت و از این طریق خسارت‌ها و آسیب‌های کم‌تری را متحمل شد. استفاده از نرم‌افزارهای مدیریت ناوگان در صنعت نفت و گاز و هوشمند سازی این بخش‌ها، یکی از این راهکارها است. بنابراین در این مقاله قصد داریم به بیان این راهکار و مزایای آن به‌ عنوان یکی از مهم‌ترین راهکارهای مدیریت ناوگان در صنعت

نفت و گاز  بپردازیم.




چالش‌های مدیریت ناوگان در صنعت نفت و گاز

در حالت کلی و همان‌طور که پیش از این نیز گفته شد، ناوگان صنعت نفت و گاز با مخاطراتی جدی روبرو است. از جمله این خطرات می‌توان به تصادفات در هنگام حمل و نقل بار اشاره کرد و یا افزایش فشار و دمای بیش‌ از حد کابین را نام برد. عدم تحویل به‌ موقع محموله مورد نظر از دیگر خطرات و تهدیدهایی است که پیش روی این صنعت قرار دارد. از طرف دیگر در صورتی که بخش مدیریت ناوگان، اطلاعات دقیق و کاملی در زمینه حمل بار مورد نظر نداشته باشد این امکان وجود دارد که خطرات و آسیب‌هایی برای محموله به وجود آید. در چنین مواقعی، رفتارهای خطرآفرین رانندگان از قبیل سرعت‌های غیرمجاز، ترمزهای شدید و ناگهانی، خستگی راننده و… نیز می‌تواند خطرات جبران‌ ناپذیری را برای محموله مورد نظر به وجود آورد و یا هزینه‌های بالایی را به ناوگان حمل و نقل تحمیل نماید. بنابراین استفاده از اصلی‌ترین راهکارهای مدیریت ناوگان در صنعت نفت و گاز ضرورت دارد که عبارت است از: به‌ کارگیری نرم‌ افزار مدیریت ناوگان حمل‌ و نقل نفت و گاز.

استفاده از چنین سیستم‌هایی می‌تواند مزایای قابل‌ توجهی را برای مدیران این صنایع ایجاد کند. در ادامه مقاله به بیان این مزایا خواهیم پرداخت.

حفظ سلامت ناوگان صنعت نفت و گاز 

یکی از مهم‌ترین مزایای استفاده از نرم‌ افزارهای هوشمند، به‌ عنوان یکی از مهم‌ترین راهکارهای مدیریت ناوگان در صنعت نفت و گاز این است که از این طریق می‌توان اطلاعات زیادی را در مورد سلامت ناوگان و عدم فرسودگی آن به دست آورد. هم‌چنین با به‌ کارگیری این سیستم‌های نوین و هوشمند می‌توان آگاهی‌های مورد نیاز در زمینه محموله را کسب کرد. در چنین شرایطی، واحد مدیریت ناوگان می‌تواند از اطلاعاتی در زمینه دمای تایر، فشار روغن و… نیز بهره‌مند گردد و یا میزان مسافت طی‌ شده توسط هر یک از خودروهای خود را به دست آورد و از این طریق نسبت‌ به انجام معاینات فنی به‌ موقع اقدام کند.

بررسی هر یک از این موارد و به دست آوردن اطلاعات کافی در مورد سلامت ناوگان حمل و نقل نفت و گاز می‌تواند از ایجاد هزینه‌های بالا در این بخش پیشگیری کند و بسیاری از نگرانی‌های مدیران در این زمینه‌ها را از بین ببرد.

دریافت اطلاعات کافی از جریان حمل و نقل

همان‌طور که پیش ‌از این نیز گفته شد در صنعت نفت و گاز، دو عامل کلیدی و بسیار مهم وجود دارند که عبارت‌اند از: امنیت حمل و نقل و بهره‌وری مناسب.

لازم است بدانید که در این زمینه نیز یکی از مهم‌ترین راهکارهای مدیریت ناوگان در صنعت نفت و گاز استفاده از نرم‌ افزار مناسب است. چراکه چنین نرم ‌افزاری می‌تواند به دریافت اطلاعات بسیار مستقیم و برخط کمک کند. اطلاع‌رسانی به‌ موقع باعث می‌شود واحد مدیریت هر یک از این بخش‌ها، در جریان و روند انجام مأموریت قرار بگیرد. داشتن اطلاعات دقیق و بر خط و مستقیم از سالم بودن ناوگان و هم‌چنین عملکرد صحیح و مناسب آن، هزینه‌های این بخش‌ها را با کاهشی قابل‌ ملاحظه مواجه می‌سازد. از طرف دیگر موجب می‌شود تا اطمینان خاطر از انجام صحیح و بدون مشکل و بی‌خطر مأموریت حمل و نقل ایجاد گردد.

لازم به ذکر این نکته است که در شرایطی که مدیران در زمینه نحوه عملکرد ناوگان نفت و گاز اطلاعات صحیح و دقیقی در اختیار نداشته باشند ممکن است در ادامه مجبور باشند هزینه‌های بسیار بالایی را در جهت نگهداری و سرویس پرداخت نمایند. به دست آوردن اطلاعات صحیح و مناسب از فشار روغن خودرو، دمای کابین، دمای روغن و… باعث می‌شود تا مدیران در موقع مناسب به سرویس و یا تعمیر ناوگان خود دست بزنند. این کار نیز در افزایش سلامت ناوگان مورد نظر اثرات قابل ‌توجهی ایجاد می‌کند و هزینه‌های جاری و مصرفی را کاهش می‌دهد.

ایجاد ارتباط دوجانبه میان راننده و مدیر ناوگان

از طریق استفاده از نرم‌افزارهای هوشمند مدیریت ناوگان حمل ‌و نقل، ارتباطی دوسویه میان راننده و مدیر ناوگان ایجاد می‌شود. بنابراین از این طریق، واحد مدیریت ناوگان نفت و گاز می‌تواند در هر لحظه‌ای از روند جریان مأموریت اطلاعات کافی به دست آورد. از طریق استفاده از این سیستم‌های هوشمند هم‌چنین این امکان فراهم می‌شود تا مدیران بتوانند رفتارهای رانندگان را در مسیرهای مختلف رصد کنند و از این طریق جلوی خطرات احتمالی را بگیرند.

با استفاده از این نرم‌افزارهای مدیریتی و هوشمند، این امکان به وجود می‌آید که مدیران بهتر بتوانند برنامه‌ریزی کنند و گزارش‌های دقیق و کاملی را از روند انجام فرایند حمل و نقل محموله خود به دست آورند. لذا از این طریق در هزینه‌ها صرفه‌ جویی قابل ‌توجهی به عمل می‌آید و بهره‌وری افزایش پیدا می‌کند و از همه مهم‌تر امنیت حمل و نقل و راننده تامین می‌گردد.

بنابراین و با توجه به این مزایا در حال حاضر استفاده از این نرم‌افزارها به ‌عنوان یکی از مهم‌ترین راهکارهای مدیریت ناوگان نفت و گاز رواج یافته ‌است. چرا که این راه‌ حل، بسیار ساده است و هزینه بسیار کمی هم دارد.



دسته بندی ها:راهکارهای مدیریت ناوگان در صنعت نفت و گاز

جدیدترین مقاله