logo
blog cover

تفاوت بین انبارداری و لجستیک

9 دی 1401
نظارت تصویری
دیاگ آنلاین
تشخیص شتاب ناگهانی
تشخیص ترمز ناگهانی
تشخیص حمل با جرثقیل
ثبت وقایع تصویری
مدیریت راننده
مدیریت سرویس دوره ای ناوگان
مدیریت دما
اپلیکیشن راننده
اپلیکیشن تکنسین تعمیر و نگهداری
تشخیص مصرف سوخت
تشخیص تخلیه ناگهانی سوخت
مدیریت هزینه ها
تبلیغات محیطی
محدوده جغرافیایی
اشتراک گذاری متحرک
توزیع هوشمند کالا
مسیرچینی هوشمند پخش
اپلیکیشن دریافت سفارش
مدیریت نقاط توزیع
صدور بارنامه آنلاین و سراسری
سامانه باربری ها
ماموریت پرسنل
ماموریت حمل و نقل
اپلیکیشن پرسنل

تأثیر همه‌گیری استفاده از سیستم مدیریت زنجیره تأمین، تغییرات قابل توجهی را در سطح جهانی ایجاد می‌کند. متخصصان لجستیک انبار؛ بیشتر بر بهینه سازی عملیات انبارداری با سیستم‌های مدیریت انبار برای برآورده کردن خواسته‌های مصرف کننده، تمرکز می‌کنند. پذیرش و اجرای یک راه حل پیشرفته، می‌تواند نیازهای انبارداری و لجستیکی شما را در مواقع اختلال برطرف کند.

با رشد صنعت تجارت الکترونیک، برای موفقیت به راه حلی نیاز دارید که فضای ذخیره سازی کافی، پردازش سفارش موثر، ردیابی محموله و برنامه ریزی مسیر را فراهم کند. این تکامل مدیران انبار را مجبور می‌کند تا اتوماسیون انبار را به عنوان بخشی از سیستم‍های خود به کار گیرند.

بهینه سازی فرآیندهای انبارداری شما همچنین نیازمند مفهوم روشنی از لجستیک انبار در مدیریت زنجیره تامین است.

 

لجستیک انبار چیست؟

 

قبل از توضیح اصطلاح لجستیک انبار، باید بدانید که لجستیک در این زمینه به چه معناست. به عبارت ساده، لجستیک به مدیریت، سازماندهی و اجرای عملیات پیچیده کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که اقلام خود را با دقت ذخیره و ارسال می‌کنید. لجستیک انبار با برنامه ریزی، مدیریت و کنترل چگونگی جریان کالا در انبار شما سروکار دارد. رسیدگی به مسائلی مانند بازگشت مشتری، پروتکل های ایمنی و مدیریت کالا نیز تحت این فرآیند قرار می گیرد.

 یک انبار سازماندهی شده می تواند در زمان و تیم شما صرفه جویی زیادی کند، هزینه‌های کلی را کاهش دهد و فرآیند تحویل را بهبود بخشد. از آنجایی که بسیاری از مشکلات انبارداری شامل حل مشکلات لجستیکی است، یک راه معمول برای جلوتر ماندن از بازی، از طریق انبارداری و سیستم های مدیریت تدارکات موثر است.

 

تفاوت بین انبارداری و لجستیک

 

اگرچه این اصطلاحات اغلب به هم مرتبط هستند، اما عملکردهای متفاوتی در زنجیره تامین دارند. فرض کنید فضای ذخیره‌ سازی شما پر شده است، نمی‌توانید محموله مشتری خود را ردیابی کنید و به شدت به کمک نیاز دارید تا سفارش‌ها را از انبار خود خارج کنید. فکر می کنید حرکت بعدی شما باید چه باشد؟

عملکردهای خاصی وجود دارد که در هنگام کار با زنجیره تامین به آن‌ها نیاز خواهید داشت. برای مشاهده برخی از تفاوت‌های آن‌ها به تفکیک زیر نگاهی بیاندازید.


این مطلب را هم بخوانید: نحوه انتخاب بهترین نرم افزار مدیریت ناوگان


تفاوت مدیریت انبار و مدیریت لجستیک

 

لجستیک انبارداری به نگهداری کالاها و موجودی کالا در انبارها قبل از حمل و نقل اشاره دارد. به عنوان مثال، اگر در حال راه اندازی یک کسب و کار کوچک جدید هستید، می توانید از خانه خود به عنوان یک انبار استفاده کنید. با این حال، ممکن است نیاز داشته باشید که فضای ذخیره سازی بیشتری را اجاره کنید یا تدارکات را به 3PL برون سپاری کنید.

مدیریت این نوع لجستیک پیچیده است و نیاز به برنامه ریزی، مدیریت، سازماندهی و ردیابی مناسب حمل و نقل دارد. افزایش اختلالات زنجیره تامین، همراه با این پیچیدگی، انبارها را به سمت ابتکارات استراتژیک جدید مانند راه حل‌های انبارداری هوشمند وادار می‌کند.

 

انتخاب سیستم‌های هوشمند می‌تواند کارایی انبار شما را بهبود بخشد، هزینه‌های عملیاتی کمتری داشته باشد، دقت بیشتری برای عملیات انبار فراهم کند.

در همه موارد، شما باید دائماً به دنبال راه هایی برای ارائه محصولات و خدمات بهتر، بهبود بهره وری و افزایش درآمد باشید. یکی از راه های انجام این کار استفاده از فناوری و استفاده از بهترین اجزای موجود است.

 

حال بیایید به دو جزء اصلی لجستیک نگاهی بیندازیم:

 

1. مدیریت انبار

بخش بزرگی از تدارکات را تضمین می‌کند که این عمل، انبار شما را به طور مداوم در فعالیت های روزانه خود بهبود می بخشد. این استراتژی؛ شامل بهینه سازی عملیات انبار برای بهبود کارایی عملیاتی و برآورده ساختن نیازهای بازار است. مدیریت انبار نقش مهمی در فرآیندهایی مانند مرتب سازی و توزیع موجودی دارد. همچنین شامل مدیریت کارکنان، پروتکل‌های ایمنی و ایجاد شبکه با شرکت‌های حمل و نقل است.

در اینجا برخی از مسئولیت‌های مهم دیگر وجود دارد:

 

  • دریافت مجوزها و گواهینامه های مناسب برای بهره برداری از تجهیزات.
  • دستورالعمل های گام به گام را برای دریافت، بسته بندی، باز کردن و ارسال موجودی به کارکنان ارائه دهید.
  • انطباق قانونی مناسب را برای آژانس ها حفظ کنید.
  • اطمینان از مدیریت و برنامه ریزی مستمر عملیات انبار.
  • تمام محموله های ورودی و خروجی را ضبط کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که کالاها به صورت ایمن، در دسترس و در صورت نیاز جابه‌جا می‌شوند.
  • اطلاعات مکان موجودی را در زمان آنلاین به اشتراک بگذارید.
  • از اتوماسیون برای تجزیه و تحلیل و گزارش مناسب استفاده کنید.
  • مدیریت انبار چیزی فراتر از ساده کردن عملیات شماست. شما باید از وضعیت موجودی خود از زمان ورود تا لحظه ارسال و خروج از انبار مطلع شوید. در بازار امروز، اپراتورها و ارائه دهندگان انبار باید خود را در  رابطه با الزاماتی که برای ماندن در رقابت باید برآورده کنند، درگیر کنند.


این مطلب را هم بخوانید:  بهینه سازی نرم افزار لجستیک


2. عملیات انبار

در ساده ترین شکل، عملیات انبار، فرآیندهایی را پوشش می‌دهد که کالاها را در داخل و اطراف انبار ردیابی و جابجا می‌کند. هدف اصلی آن تقویت تجربه مشتری و در عین حال اطمینان از استفاده موثر از فضای ذخیره سازی و تجهیزات است. صرف نظر از اندازه عملیات خود، شما باید بر نقاط مشکل دار عملیات انبارداری غلبه کنید

داشتن یک عملیات انبارداری کارآمد می تواند به طرق مختلف برای شما مفید باشد:

 

  • موجودی را به موقع دریافت و ارسال کنید.
  • کاهش هزینه‌ها.
  • سازماندهی فضای ذخیره سازی
  • افزایش بهره وری کارکنان.
  • استفاده موثر از تجهیزات
  • فرآیند تعمیر و نگهداری تاسیسات انبار.
  • ادغام نرم افزارهای ردیابی مانند سیستم مدیریت انبار.
  • راه حل‍های ردیابی دارایی مانند RFID، بارکدها و کدهای QR
  • انتخاب مسیرهای دقیق

بهبود کارایی؛ همیشه هدف یک سازمان است. ادغام مواردی مانند اتوماسیون و یک سیستم مدیریت موجودی متمرکز، می‌تواند عملیات شما را به سطوح بالاتری برساند.


این مطلب را هم بخوانید: سامانه AVL چگونه عمل می‌کند؟

دسته بندی ها: لجستیک

جدیدترین مقاله