logo
blog cover

طراحی سیستم‌ های حمل و نقل هوشمند

1 آبان 1401
نظارت تصویری
دیاگ آنلاین
تشخیص شتاب ناگهانی
تشخیص ترمز ناگهانی
تشخیص حمل با جرثقیل
ثبت وقایع تصویری
مدیریت راننده
مدیریت سرویس دوره ای ناوگان
مدیریت دما
اپلیکیشن راننده
اپلیکیشن تکنسین تعمیر و نگهداری
تشخیص مصرف سوخت
تشخیص تخلیه ناگهانی سوخت
مدیریت هزینه ها
تبلیغات محیطی
محدوده جغرافیایی
اشتراک گذاری متحرک
توزیع هوشمند کالا
مسیرچینی هوشمند پخش
اپلیکیشن دریافت سفارش
مدیریت نقاط توزیع
صدور بارنامه آنلاین و سراسری
سامانه باربری ها
ماموریت پرسنل
ماموریت حمل و نقل
اپلیکیشن پرسنل

وجود چنین سیستم‌هایی باعث می‌شود تا سطح رفاه اجتماعی در یک جامعه افزایش پیدا کرده و رضایت خاطر بیشتر مردم هم جلب گردد. در این مقاله قصد داریم به ارائه مطالبی در زمینه طراحی سیستم‌های حمل و نقل هوشمند پرداخته و اهمیت و ضرورت این سیستم‌ها و برخی از کاربردهای آن‌ها را مرور کنیم.



اهمیت و ضرورت طراحی سیستم‌های حمل‌ و نقل هوشمند

طراحی سیستم‌های حمل و نقل هوشمند در حقیقت یک فرآیند است. طی این فرآیند به طراحی تجهیزات و ابزارهایی اقدام می‌گردد که از ارتباطات و فناوری اطلاعات بهره برده و از آن‌ها به منظور کنترل و مدیریت هرچه بهتر شبکه حمل و نقل استفاده می‌کنند تا عملکرد این شبکه‌ها را افزایش داده و از اتلاف وقت و انرژی جلوگیری به عمل آورند و امنیت جانی افراد را نیز تامین و تضمین سازند.

حمل و نقل، حیطه و زمینه‌ای است که تمامی افراد با آن سر و کار دارند. از سوی دیگر مشکلات و معضلات موجود در این حوزه، مسئله‌ای نیست که از دید کسی پنهان بماند. در این زمینه با مسائل و چالش‌های جدی مواجه هستیم که برخی از آن‌ها عبارتند از تراکم وسایل حمل و نقل، بروز تصادفات، ایجاد آلودگی‌های زیست محیطی و ...

به دلیل وجود این چالش‌ها در حال حاضر یکی از مهمترین نگرانی‌ها و مسائل پیش روی کشورها برخورداری از سیستم‌های حمل و نقل کارآمد و با امنیت کافی است. در حقیقت هر چه شهرها به رشد بیشتری رسیده و یا توسعه بیشتری پیدا می‌کنند، نیاز به خدمات عمومی و یا همگانی وسیع‌تر نیز احساس می‌شود.

نیازهای رو به پیشرفت کنونی باعث شده تا مسائل و بحران‌های جدیدی شکل بگیرند. یکی از مهم‌ترین این مشکل‌ها افزایش و یا ازدحام جمعیت است. شرایط زیرساخت‌های شهری هم به نحوی است که امکان پاسخگویی به تمامی تقاضاها و خواسته‌ها وجود ندارد. یکی از مهمترین این زیرساخت‌ها، زیرساخت‌های حوزه حمل و نقل است.

برای برطرف ساختن مسائل گوناگون در این حیطه و در شرایط فعلی، می‌توان از سامانه‌ها و یا سیستم‌های حمل‌ و نقل هوشمند استفاده کرد. لازم است بدانید که طراحی سیستم‌های حمل و نقل هوشمند، موضوعی بسیار نوپا و یا جوان به شمار می‌رود. از سوی دیگر کشورها به صورت یکسان آن را نپذیرفته‌اند و قابلیت و امکان اجرای این سیستم‌ها در کشورهای مختلف، متفاوت است.

طراحی سیستم‌ها و تجهیزات حمل و نقل هوشمند، با به کارگیری تکنولوژی‌ها و فناوری‌های پیشرفته امروزی برای برنامه‌ریزی هرچه بهتر جریان حمل و نقل در ارتباط قرار می‌گیرد. این نوع سامانه‌ها قادرند از ابزارهای الکترونیکی و تجهیزات ارتباطی و سیستم‌های کنترل رایانه‌ای استفاده کرده و به کنترل و مدیریت هرچه مناسب‌تر ناوگان‌های حمل و نقل دست بزنند.

یکی از نکات بسیار مهمی که ضرورت طراحی سیستم‌های حمل و نقل هوشمند را توجیه کرده و ارزش و اهمیت بالای آن را نشان می‌دهد، این است که تنها با ساخت و ساز جاده‌های بیشتر، مشکلات مربوط به حمل و نقل و ترافیک حل و فصل نخواهند شد.

پس بهتر است ضرورت و اهمیت این سامانه‌های کنترل کننده را جدی گرفته و با استفاده از این راهکارهای جدید به کنترل و مدیریت موثر ترافیک در جاده‌ها و فرآیند حمل و نقل بار و مسافر اقدام شود.




کاربردهای طراحی سیستم‌های حمل‌ و نقل هوشمند 

شما می‌توانید از امکان طراحی سیستم‌های حمل و نقل هوشمند در موارد و کاربردهای مختلفی بهره‌مند شوید. این تجهیزات به عنوان سیستم‌های کنترلی تطبیقی چراغ‌های راهنمایی در تقاطع‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند تا بتوانند با کمترین میزان خطا، توقف‌ها، تأخیرها و ایمنی در تقاطع‌ها را نشان دهند.

همچنین این سیستم‌ها در مرکز کنترل ترافیک نیز کاربرد داشته و نظارتی همه جانبه بر تمامی چراغ‌های راهنمایی و وضعیت ترافیک در سطح شهر اعمال خواهند کرد. با طراحی سیستم‌های حمل و نقل هوشمند به بهره‌وری هرچه بیشتر ناوگان‌های حمل و نقل عمومی نیز کمک خواهید رساند.

در حقیقت این تجهیزات می‌توانند در فرایند کنترل و هدایت ناوگان‌های همگانی مورد استفاده قرار گرفته و موجب شوند تا نظارتی دقیق بر عملکرد رانندگان این ناوگان‌ها به وجود آید. در حال حاضر ناوگان‌های حمل و نقل بسیاری از این سیستم‌های مدیریتی استفاده می‌کنند.

از جمله این بخش‌ها می­توان به اتوبوسرانی‌ها و تاکسیرانی‌ها اشاره کرد و یا حتی اورژانس‌ها، آتش نشانی و گشت پلیس را نام برد. در این کسب و کارها از سیستم‌های هوشمند استفاده می‌شود تا مدیران بتوانند به اطلاعات لحظه‌ای در زمینه موقعیت مکانی تک‌تک اعضای ناوگان در یک مرکز کنترل دسترسی داشته باشند و وضعیت هرکدام را چک و بررسی نمایند.

اطلاعات به دست آمده از این موقعیت‌ها با استفاده از نرم‌افزارهای خاصی پردازش شده و سپس به منظور بهره‌وری بیشتر، تجزیه، تحلیل و تفسیر می‌گردند. یکی دیگر از موارد کاربرد طراحی سیستم‌های حمل و نقل هوشمند، هدایت و مدیریت پارکینگ‌ها است.

همان‌طور که می‌دانید اگر شما به اطلاعات لحظه‌ای در زمینه ظرفیت پارکینگ مورد نظر خود دسترسی داشته باشید می‌توانید رانندگان را به پارکینگ‌هایی که دارای ظرفیت خالی هستند هدایت کنید و یا قیمت‌ها و یا نرخ‌های گوناگونی را برای پارکینگ‌های مختلف در طول شبانه‌روز تعریف نمایید تا به صورتی بهینه‌تر از پارکینگ و ظرفیت آن استفاده کنید.

سیستم‌های حمل و نقل هوشمند در کنترل و مدیریت تراکم اتومبیل‌ها در بزرگراه‌ها نیز نقش و وظیفه ویژه‌ای بر عهده خواهند داشت. با طراحی سیستم‌های حمل و نقل هوشمند و سپس نصب شناسه گرهای ترافیکی در فواصل معینی از یک بزرگراه، قادر به دریافت اطلاعات لحظه‌ای از وضعیت ترافیک در شبکه بزرگراهی خواهید بود.

پس به رانندگان دسترسی داشته و می­توانید به امور آن­ها، به سرعت رسیدگی کنید. یا در هنگام بروز اتفاقات و تصادفات از امکان دسترسی آسان‌تر و بیشتر به رانندگان برخوردار گردید. از سوی دیگر با طراحی سیستم‌های حمل و نقل هوشمند و به کارگیری آن­ها در فرایند کنترل و مدیریت تراکم و ترافیک در بزرگراه‌ها قادر به کنترل محدوده سرعت مجاز رانندگان خواهید بود و به کاهش تراکم و ترافیک در شبکه بزرگراهی کمک خواهید رساند.


دسته بندی ها:طراحی سیستم‌ های حمل و نقل هوشمندسیستم‌ های حمل و نقل هوشمند

جدیدترین مقاله